Konijn, peperkoek en Boudelo

Een perfect familiegerecht om met veel culinaire liefde klaar te maken.

Ingrediënten voor vier personen
1 konijn (of konijnendelen naar wens)
klont boter
1 grote, zoete, witte ui
3 lepels bloem
2 dl groentebouillon
2 flesjes Boudelobier Bruin
verse tijm en drie laurierblaadjes
2 lepel mosterd
1 lepel balsamicoazijn
Luikse siroop
2 plakjes peperkoek

Bereidingswijze
>Laat in een pan de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken konijn mooi bruin.
>Snijd de ui in grove stukken en voeg toe. Bestrooi het geheel met de bloem.
>Overgiet met het Boudelobier en de groentebouillon. Voeg enkele takjes tijm en laurier toe. Laat het geheel opkoken.
>Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150°C.
>Haal het konijn uit de oven voeg de met mosterd besmeerde peperkoek toe.
>Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150°C. Af en toe even controleren of het konijn mooi onder de saus blijft. Indien niet, wat water toevoegen.
>Voeg de Luikse siroop en de balsamico toe.
>Serveren met enkele stukjes gebakken peperkoek en een eenvoudig gekookt aardappeltje.

>Tip: voor iemand die het konijn iets zoeter wil, kan men gebruik maken van een lepel Luikse siroop in de stoofpot.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter

Galerij

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.