Het Baudelobier werd voor het eerst geschonken in augustus 2002 , en is een initiatief van het comite parochiefeesten Klein-Sinaai.

Het bier is onlosmakelijk verbonden met het Ambachtelijk Weekend. De tekening van het etiket kwam uit het boek ,,De Boudelo-Abdij Archeologisch Onderzocht'' van Alfons De Belie die de opgravingen in Klein-Sinaai destijds leidde.

Het Boudelo-bier is een ode aan de belangrijkste abdij in onze streek. Het Baudelo-bier verwijst naar de brouwactiviteiten die ooit in de historische Boudelo-abdij in Klein-Sinaai hebben plaatsgevonden. Zo blijkt uit verkoopakten uit 1578 enerzijds de 'verkoop van dhelft van de brauwerie' en anderzijds de 'verkoop van dander helft van de brauwerie'.
Dat in de Boudelo-abdij bier werd gebrouwen, is net zoals in andere geestelijke instellingen van die tijd, te wijten aan de strenge leefregels van de mensen die deze abdijen en kloosters betrokken. Om het vasten, het zwijgen en de zelfkastijding lichamelijk iets draaglijker te maken, kregen de abdijen en de kloosters de toelating om bier te brouwen.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter

Galerij

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.