Kasteel ter Eiken wordt gerenoveerd !

Zoals u op de foto’s kan zien, is Kasteel ter Eiken dringend toe aan renovatie. Na lange speculaties over wie nu eigenlijk de eigenaar is geworden van het kasteel, en wat er in de toekomst mee gaat gebeuren, kregen we op 16/01/2013 de officiële bevestiging...

 

Een officiële vraag aan het kadaster in Sint-Niklaas, leverde ons onmiddellijk resultaat op. Eigenaar is het vastgoedkantoor Rosiers & De Ridder uit Buggenhout. Eerder werden ook de 4 verkavelingen vóór het kasteel en het koetsiershuis (bijgebouw) al verkocht. Het koetsiershuis wordt inmiddels al mooi gerenoveerd.


We legden Rosiers & De Ridder volgende vragen voor:

Wat zijn de toekomstplannen met het kasteel?
“De bouw- en renovatieplannen zijn afgerond door de architect”. “Tegen de zomer starten we met de renovatie van het volledige kasteel.”


Gaat hiervoor een deel van het kasteel moeten afgebroken worden?
“Absoluut niet. Uiteraard hebben we zware kosten zoals het leggen van een volledig nieuw dak, ramen, electriciteit. We zullen renoveren met respect voor de oorspronkelijke bouwstijl”


Wat wordt de uiteindelijke bestemming?
“Het kasteel zal tot woongelegenheid worden omgebouwd.” “De toekomstige bewoners zullen dus een gerenoveerd kasteel hebben.”
Goed nieuws dus voor dit oude waardevolle en historische kasteel van de familie Haus. Meteen komt ook een einde aan de vele verhalen over een eventuele afbraak.

http://www.klein-sinaai.be/fotos/kasteel-ter-eiken

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.