Bezienswaardigheden

Op de hoek van de Koebrugstraat en de Kloosterstraat staat een bijzonder gebouw. Het Boudelomonument werd in 1985 gebouwd waar de kloostermuur destijds stond. Een samenstelling van diverse vondsten van de opgravingen. Het idee en ontwerp kwam van de leider van de opgravingen uit jaren 70 en 80: Alfons De Belie.
Een symbolische evokatie van de oude abdij van Boudelo in de ondergrond van het Waasland.
Het is een hulde aan de mensen die al gravend en spittend deze geschiedenis hebben gelezen, met een schop, een truweel, een borstel en een penseel. Het Boudelomonument is de 'verstening' van de geestdrift waarmee monniken abdij hebben gebouwd.

 

 

Sedert kort legde Toerisme Oost-Vlaanderen een nieuwe picknickplaats aan in Klein-Sinaai, meer bepaald tussen knooppunt 97 en 99, aan de Moervaartoever ter hoogte van de Boudelostraat.
Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde de voorbije maanden in de verhoging van de kwaliteit van haar recreatieve fietsnetwerken. Onder de 36 plekjes die werden ingericht, waarvan 13 in het Waasland, behoort dus Stekene met pleisterplaats Klein-Sinaai.
Info : 03/790 03 73 tijdens de diensturen.

Uit het puin van de abdij wordt in 1660 de Boudelohoeve opgetrokken, die nu nog steeds als landbouwbedrijf wordt uitgebaat, gelegen in de Koebrugstraat.

 

 

Een van de unieke zaken in Klein-Sinaai is de fietsersgrot. Daarmee is het een centrum van fietszegening. Wij zijn de enige gemeente in België die dergelijke grot bezit. Het merkwaardige aan die grot is wel dat er naast de beeltenisgrot ook een kast, een soort uitstalraam, is waarin koerstruien van bekende renners hangen.

 

 

 

Pagina 1 van 3

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.