september 16, 2019

Inbraak in Kasteelstraat

Maandag 15/11 hebben inbrekers geld gestolen uit een woning in de Kasteelstraat te Stekene.  Begin dit jaar werd ingebroken in Cafe De Oude Route en eveneens in de Kasteelstraat, waar eveneens allerlei spullen buit werden gemaakt. Hoewel dit toch de hoofdstraat is van het dorp, konden de dieven hun gang gaan via een klikraam en koevoet aan de achterkant van de woning.

De lokale politie roept dan ook op naar getuigen bij het zien van verdachte handelingen, voertuigen of personen. Zij kunnen worden gecontacteerd op het nummer 03/470 27 30 en garanderen absolute discretie.

In de buurt van woningen staan mogelijk ook bepaalde voorwerpen, tekens of krijttekeningen.

In 2006 was er al sprake om buurtinformatienetwerken op te starten, maar dit initiatief werd nooit echt gelanceerd door de gemeente Stekene. Burgemeester Stany De Rechter stelde toen wel een stabilisering van het aantal inbraken vast, maar de daders werden niet gepakt.

Overigens is de burgemeester niet in alle gevallen overtuigd van het nut van een buurtinformatienetwerk. "Zo'n netwerk is pas interessant in wijken waar er voldoende sociale controle kan worden uitgeoefend'", vertelt De Rechter. "Vooral wanneer er een misdrijf plaatsvindt, is het een goede zaak dat je snel verbinding hebt met mensen die je helpen of bevoegde instanties alarmeren"

De bewoners van Klein-Sinaai roepen de gemeente Stekene verder op tot meer betrokkenheid, wat de veiligheid alleen maar ten goede kan komen.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.