september 20, 2020

13 juli: Brantome - Marmande: 130 km

Vrijdag 13 juli
Vandaag een rit van 130km naar Marmande. Een vrij zware rit met veel beklimmingen. Ook door de grote stad Bergerac gereden. Daarna vele kilometers door veld en mooi wijnlandschap. Maar het is nog steeds ideaal fietsweer, maar de wind komt ons nog steeds vrolijk tegemoed. Hoewel we nog nooit van onze nieuwe etappeplaats Marmande gehoord hadden, is het toch een redelijk grote stad. Pierrick Fédrogo een Frans profrenner wordt 'de neus van Marmande' genoemd omdat hij hier geboren werd in 1978. In 2010 kwam hij nog als eerste boven in de 117de etappe van de Tour tussen Pau en de Tourmalet. 
We logeren in Hotel Le Lion d'Or. 

Zaterdag zal burgemeester Stany De Rechter de groep de laatste kilometers vergezellen. Reno Martens beloofd de kop te zullen trekken. Rond de middag komen de Stekenaars dan aan in Labastide d'Armagnac, waar ze zullen worden opgewacht door het plaatselijke gemeentebestuur met burgemeester Alain Gaube.

Naast burgemeester Stany De Rechter, komt ook schepen voor Toerisme Ingeborg Temmerman de Stekense delegatie vergezellen.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.