Voorbije activiteiten

Voordrachtwedstrijd Roger VervaetOp 11 november 2019 organiseerden we al voor de 18de keer onze voordrachtwedstrijd, voor kinderen en jongeren vanaf 7 jaar.
Omdat onze vzw dit jaar 25 jaar bestaat, voorzagen we iets extra's: ook ouders of grootouders van deelnemender kinderen/jongeren mogen een tekst voordragen! Eén dappere dame had de moed om het podium te betreden...

Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van de beste Trappisten- en Abdijbieren.
Bierkenner Harry Van Royen stelt de nieuwste trappist Zundert 10 voor. Lekkere abdijbieren (Guldenberg) en uiteraard ook de wereldberoemde Westvleteren 12° is er opnieuw bij.

Het feestcomité Klein-Sinaai organiseert een nieuwe editie van de Boudelofeesten.
Zaterdag 16/07/2016: Varieténamiddag voor gepensioneerden en 60+
Muziek door Hugo Moeskops.
Zondag 17/07/2016: 47ste Boudelofeesten
12u15: Speenvarken
15u00: Surprise gaaibolling, pannenkoeken/ijs en springkasteel (voor de kinderen)
http://www.feestcomitekleinsinaai.be/index.php/evenementen/47-zondag-17-juli-2016-47ste-boudelofeesten

Op zaterdag 23 november 2019 komen Sinterklaas en zijn Pieten per boot aan in Klein-Sinaai!
Afspraak om 14u00 aan de aanlegsteiger in de Boudelostraat.

WillemsfondsConcert 'In het spoor van Adolph Sax' met Duo Kalimera: Katrijn Aper (Sax) & Lieve Mertens (Piano)
Een organisatie van Willemsfonds Moerbeke-Waas.
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk.

Leen De Roeck is beter bekend als 'Moeke Leen'. De onthaalmoeder stopte enkele maanden geleden en werd in de bloementjes gezet door kinderen en ouders op wie ze de afgelopen 30 jaar heeft gepast. Het werd een echt verrassingsfeest dat ik elkaar werd gebokst door drijvende krachten Myriam Van Limpt, Kathleen Degrove en de juffen van VBS Tuimelaar. Het eerste kindje dat bij Leen De Roeck kwam was van Reno Martens. Zo ging de bal vanzelf aan het rollen en kon zij er haar voltijdse taak van maken na een loopbaan als verpleegster.

Bekijk de foto's: http://kleinsinaai.be/fotos/evenementen/category/81-feest-moeke-leen

De gemeente Stekene organiseert op donderdag 31 oktober, de vooravond van Allerheiligen, een ingetogen nocturne op haar vier begraafplaatsen, om de overledenen te herdenken.
Tijdens deze serene herdenking kunnen bezoekers voor 1 euro een ‘candlebag’ met kaarsje aankopen om op het graf van hun dierbare te plaatsen. Voor deze gelegenheid wordt ook passende muzikale omkadering voorzien.
Iedereen is van harte welkom tussen 19.30 en 21.30 uur op de begraafplaats van Stekene centrum, Kemzeke, Klein-Sinaai en Hellestraat. Na het bezoek aan het kerkhof biedt de gemeente een warm drankje aan.

Nieuwjaarsreceptie Klein-SinaaiIedereen is van harte welkom op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 januari 2020 vanaf 18u ( Happy hour van 19u tot 20u)

De 21ste sneukeltocht gaat door op zondag 5 juni 2016.
Start en aankomstplaat is voorzien op de Boudelohoeve, Koebrugstraat 98, Klein-Sinaai
Deelname volwassenen: 12 euro
Kinderen 6-12: 6 euro

Plaatsen beperkt tot max. 500 deelnemers
Dit jaar enkel nog vooraf-inschrijvingen tot 31 mei 2016 , op de dag zelf kan men niet meer inschrijven !!

 

De langverwachte revue Bloot en Spelen in het weekend van 15 en 22 april 2016 was een groot succes.

 

Het was de 3de revue van vzw den Lesten Stuyver en tevens de laatste regie door Roger Vervaet. Er werd door een humoristische bril gekeken naar het socio-culturele, religieuze, sportieve leven en verleden in Stekene. Voor de pauze kwam er ook een ernstige passage over Wereldoorlog I in voor. Dans, zang en toneel vormden een fijn evenwicht. Bekijk de foto's

 

Op zaterdag 19/12/2015 organiseerde het Genootschap van Boudelo het tweede Kerstconcert. Het Gentse koor Cum Splendore zong prachtige kerstliederen. Het talrijk opgekomen publiek was enthousiast. Het team van Gerard Meuleman maakte lekkere hapjes. Vooraf en tijdens de pauze werd ervan gesmuld. In zijn toespraak gaf de secretaris een korte beschrijving van de avond en het koor. Voorzitter Tony De Wilde gaf een overzicht van de voorbije activiteiten en benadrukte het belang dat ook op gemeentelijk vlak moet worden geschonken aan infopanelen over Boudelo voor de dagjestoerist, fietser of wandelaar. Sinaai en Moerbeke geven alvast het voorbeeld.
Na afloop werd nog lange tijd nagepraat met Boudelobier in de hand in de gezellig verwarmde kerk. Bekijk de foto's


Zondag 24/04/2016: ERFGOEDDAG THEMA RITUELEN: “De kapel van Boudelo, een verdwenen Pelgrimsoord” Unieke stukken en verhalen uit abdij van Boudelo.
Tony De Wilde en Rudi Malfliet van het Genootschap van Boudelo toonden in de kerk unieke stukken uit de abdij van Boudelo. Rudi Malfiet gaf uitleg over de betekenis van Den Lesten Stuyver. Een vroegere herberg, maar ook een oud pelgrimsoord van Boudelo.

 

Zaterdag 28 Mei 2016:
Benefiet Hope for Duchenne:
Vanaf 13u terras, wandelen en fietsen.
Om 18 en 19u spaghetti festijn. Daarna fietsen op rollen en als afsluiter fuif met dj Huub
Iedereen welkom
Geld gaat naar onderzoek voor medicijnen.

15-16 april 2016 en 22-23 april 2016

De 3de revue in de geschiedenis van vzw den lesten stuyver. Door een humoristische bril wordt gekeken naar het socio-culturele, religieuze, sportieve leven en verleden in Stekene.

Tegelijkertijd komt er ook een ernstige passage over Wereldoorlog I in voor.

Dans, zang en toneel vormen een fijn evenwicht.

 

Op zondag 27 december was er in de vroege morgen al heel wat bedrijvigheid in de Pannenhuisstraat van Klein-Sinaai. Het straatcomité zette z'n tenten op om de bewoners te verwelkomen op de jaarlijkse kerstdrink. Onder stralende zon kwamen vanaf 10u30 de gasten te voet of per fiets afgezakt. De gratis boterkoekjes, rijstpap en tiramisu gingen vlot binnen en ook de talrijke aperitiefjes werden gesmaakt. De organisatie kijkt alweer terug op een geslaagd evenement. Naast de barbecue in juli, het bezoek aan huis van de Sint en de kerstdrink, werden er ook al plannen gemaakt voor een paasfeest.
Bekijk hier de foto's

Op woensdag 11 november van 10u-12u30 is er de jaarlijkse voordrachtwedstrijd Roger Vervaet.
Organisatie is in handen van vzw Den Lesten Stuyver. Kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar kunnen een gedicht of prozatekst voordragen.
Ze worden beoordeeld door een jury met onder meer Roger Vervaet zelf. Iedereen welkom om dit spektakel te komen bekijken! Dit jaar is er een recordaantal van 44 inschijvingen.

 

Het Genootschap van Boudelo laat je proeven van Trappisten- en Abdijbieren.
Bierkenner Harry Van Royen stelt naast de bekende trappisten ook enkele lekkere abdijbieren en de nieuwste trappisten voor, maar ook de wereldberoemde Westvleteren 12°.
Ontdek de geschiedenis van de Trappisten, de verschillende abdijen en brouwerijen
Graag vooraf inschrijven op deze link:
www.klein-sinaai.be/trappistenavond
Grote Zaal O.C. Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (Klein-Sinaai) om 19u30.

De middenstand van Klein-Sinaai organiseerde zaterdag 31/10 zijn jaarlijkse Halloweentocht door de Baggaartse bossen. Met 1650 deelnemers kon de organisatie opnieuw terugblikken op een bijzonder geslaagde editie. Bij de aankomst aan het Ontmoetingscentrum Boudelo konden mensen rond de vuurkorven nakeuvelen. Tijdens de tocht kregen de wandelaars ook heel wat lekkers en animatie voorgeschoteld. De voorziene parking, nieuwe wegwijzers, de voorinschrijvingen en de meeste eetstandjes verliepen zeer vlot. Het kraam van de smoutebollen besliste op eigen houtje een eigen verkoop van drankjes op te starten. Daardoor moesten mensen daar langer wachten dan bij de andere kramen. De algemene indruk van de organisatie was echter zeer positief.

Bekijk de foto's

Het Genootschap van Boudelo organiseert het tweede kerstconcert. Na het succes en de gezellige sfeer van vorig jaar mag u zeker niet ontbreken met familie en vrienden.

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI.
Warme kerstliederen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst! Verwelkoming met gratis heerlijke cava en de zelfgemaakte hapjes.
U kunt de avond zelf nog kaarten verkrijgen, maar reserveren per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook zodat we ons kunnen voorzien op het aantal deelnemers.

Op vrijdag 12 juni 2015 werd onder grote belangstelling het nieuwe boek van Rob Baetens voorgesteld in de bib van Stekene. Rob Baetens schreef reeds in 1997 een eerste boek over de Schat van Boudelo. Het werd echter een waar verzamelobject, want het eerste boekje was enkel nog in bibliotheken en bij verzamelaars te verkrijgen. Tijdens zijn schoollezingen kreeg Rob Baetens dikwijls de vraag of het boekje bijgedrukt zou worden en of er ook een vervolg kwam.
Pogingen in 2005 en 2009 om een vervolg te maken, verwaterden.

Met ruim 90 deelnemers was de voorbije Trappistenavond een nog groter succes dan vorig jaar.
Ook de niet-alcoholdrinkende chauffeurs mochten plaatsnemen in de zaal, want de verhalen en weetjes die verteld werden door Harry Van Royen over trappist waren voor iedereen interessant.

Afgelopen zondag 8 maart kwamen 50 deelnemers opdagen om de geheimen te ontdekken van de eendenkooi van Boudelo. De visvijvers in de Hooidreef van vroegere weekendverblijven zijn reeds bekend, maar de eendenkooi tussen Liniedreef en Hooidreef is een groot mysterie. Vandaar het initiatief om een wandeling in te richten met dit als hoogtepunt.

Kunstenaars krijgen de kans om van donderdag 24 september tot en met zondag 27 september maximum 3 werken in tentoonstelling te brengen.
Ambachtenmarkt en loopwedstrijd op zaterdag 26 september van 11u tot 18u in de verkeersvrije Koebrugstraat en Kasteelstraat te Klein-Sinaai.

Aan tafel met... Ronny De Bisschop – Suske Verhaegen.
In aanwezigheid van Jean Claes en  Roger Rosiers.

Op vrijdag 27 februari 2015 organiseren we voor de zesde maal een barbecue vanaf 19u met voorstelling van de nieuw verzamelde truien in de loop van 2014.
Prijzen barbecue : volwassenen € 18/ kinderen € 10
Plaats : Ontmoetingscentrum Boudelo, Kasteelstraat 23, Klein-Sinaai

Zaterdag 07/03/2015: WIELERWEDSTRIJDEN 't VLIEGEND WIEL
14.00: 10de GP WILLY MARTENS DAMES NIEUWELINGEN
16.00: 2de Ereprijs Wielerkontakt Dames Juniores

57.2km of 13 ronden van 4.4 km.

Parcours: Start & Aankomst Café De Oude Route Koebrugstraat 7, Kasteelstraat, Klein-Sinaaistraat, Oostvaart, Spelonckvaart, Groenstraat, Heirweg, Brugse Heirweg, Koebrugstraat

Inschrijving: Café Van Bocxlaer, Kasteelstraat 3, 9190 Stekene

Download ons parcours op ROUTE YOU
http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/1508505/fietsroute/racefietsen/parcours-dn--dj-2013.nl

Zaterdag 12/09/2015 vanaf 14u00: 3de Crelan Jeugdmeeting, Stationsplein Klein-Sinaai

Zondag 13/09/2015 vanaf 15u00: 45ste GP Vliegend Wiel Elite zonder contract / beloften

Inschrijving: Café d'Oude Route
Vertrek Koebrugstraat pand 57, Pannenhuisstraat, Wittingstraat, Achterstraat, Polken, Heirweg, De Lesten Stuyver, Koebrugstraat
20 ronden van 5.6 km of 112km

Op zaterdag 20 december bracht Gemengd koor Cum Splendore een prachtig Kerstconcert in de kerk van Klein-Sinaai.
Het Genootschap van Boudelo organiseerde hiermee een laatste activiteit in het kader van de voorbije Boudelo-tentoonstelling. Met de heropleving van de Abdij van Boudelo zullen een aantal vaste activiteiten behouden blijven zoals de trappistenavond, wandeling en het kerstconcert.

De website Klein-Sinaai.be en Genootschap van Boudelo houden op zaterdag 11 april 2015 de tweede Trappistendegustatie-avond. Gezellig samen-zijn en een leuke babbel terwijl u geniet van de degustaties van trappistenbieren met gepaste hapjes zoals trappistenpaté of potjesvlees, eigen fricandon....
Uw inschrijving is in orde na betaling op rekening BE49001717634671 met vermelding van naam en aantal deelnemers
Kaarten ook direct te koop bij Bakkerij Veldeman, Brugse Heirweg 70, 9190 Klein-Sinaai

Op zaterdag 13/09 en zondag 14/09 zijn er de Steengoedfeesten ten voordele van VBS Tuimelaar.
Op zaterdag 13/09 vanaf 14u00 voorziet het oudercomité volksspelen en verkoopt pannenkoeken met ijs.
Er zijn middeleeuwse workshops en grimme. Er worden spannende verhalen over de abdij verteld en de jongeren knutselen middeleeuws hoeden en schilden in elkaar.
Wie het mooiste wapenschild kan tekenen, wint zeker de schat van Boudelo!
Deelname 5 euro
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/55 70 54.
Aansluitend mosselfestijn door Steengoedfeesten vanaf 17u30 (apart inschrijven)

Op zondag 1 maart 2015 organiseert het Comité Parochiefeesten een fietsenwijding tussen 9.30u en 12u aan de grot van O.L.Vrouw van de Fietsers in Klein-Sinaai achter de kerk.
Als herinnering aan de zegening ontvangt elke bezoeker een medaille.

 

 

 

 

 

Zondag 14/09/2014: 10u - 12u
Kindvriendelijke wandeling met gids naar abdijterrein met verhalen over de schat van Boudelo
en geschiedenis van de abdij. Aperitiefje inbegrepen.
Deelname: 5 euro. Graag inschrijven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/55 70 54
Waar: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, Klein-Sinaai
Aansluitend mosselfestijn door Steengoedfeesten vanaf 12u00 (apart inschrijven)

 

Zondag 21 september vertrok een groep van 30 fietsers, 5 begeleiders en een volgwagen om de restanten van Boudelo in de omgeving van Klein-Sinaai te ontdekken. Wie wenste, kon eerst iets drinken of de tentoonstelling bezoeken. Om 14.00 vertrok de groep onder de professionele begeleiding van Sportcomité Het Vliegend Wiel. Eerste tussenstop was het Boudelomonument waar Rudi Malfliet en Tony De Wilde uitleg gaven over de geschiedenis van het monument en van Boudelo.
Bekijk de foto's

Op zondag 5 oktober werd een onder een stralende zon een uitgebreide wandeltocht georganiseerd op de abdijsite Boudelo. Waar stond de abdij precies en hoe groot was ze? Werd Reynaert in Boudelo geschreven? Geschiedenis, 3D-kaarten en anekdotes met gids Linda Schelfhout en Tony De Wilde.
Jenever of frisdrank inbegrepen.
We wandelden vanuit het OC Boudelo richting het Boudelomonument. Langs herberg den Lesten Stuyver en de Boudelohoeve  naar de archeologische site, waar we de contouren van de abdij zagen uitgetekend staan in het weiland. De dag voordien lijnden we met Edy Hofman van Heemkring D'Euzie en gids Linda Schelfhout de contouren op wetenschappelijke manier af.  Met 3D-tekeningen kregen de bezoekers een idee hoe groot de abdij was en waar ze stond.

Op zaterdag 22 november 2014 komt de Sint per boot naar Klein-Sinaai. Om 14u00 is iedereen welkom aan het picknickbankje aan de Moervaart. Dit is achteraan de Boudelostraat. Er worden liedjes gezongen, kindjes mogen bij de Sint en er zijn hapjes en drankjes voor iedereen.

Een organisatie van Den Lesten Stuyver in samenwerking met vbs Tuimelaar, scouts Thomas en de Middenstand van Klein-Sinaai.

Zondag 08/03/2015: BEZOEK AAN EENDENKOOI
Wist je dat de naam Koebrug in Klein-Sinaai afkomstig is van 'Kooi' of 'Eendenkooi'?Die eendenkooi, verborgen in het Stiltegebied, gaan we op zondag 08 maart om 14u bezoeken met gids Andre Verstraeten van vzw Durme.Zeker een aanrader!

Vertrek zondag 08/03/2015 om 14u00 aan Liniedreef - Weimanstraat, Sinaai
Deelname 5 euro (kinderen -12 jaar gratis)
Graag op voorhand inschrijven, ter plaatse afrekenen.
Inbegrepen een gepast hapje en jenever of frisdrank. Boudelobier te koop.

PARCOURS IS DROOG, MAAR GOEDE WANDELSCHOENEN ZIJN ZEKER AANGEWEZEN !

 

Op zaterdag 13/09 en zondag 14/09 zijn er de Steengoedfeesten ten voordele van VBS Tuimelaar.
Op zaterdag 13/09 vanaf 14u00 voorziet het oudercomité volksspelen en verkoopt pannenkoeken met ijs.
Deze kindernamiddag is de ideale gelegenheid voor de jeugd om kennis te maken met de Abdij van Boudelo. Naast de tentoonstelling 'Onvoltooide Puzzel van het Verleden' zullen kinderen naar verhalen kunnen luisteren van Linda Schelfhout, middeleeuwse hoeden, wapenschilden in mekaar kunnen knutselen en met echte veren kunnen schrijven bij Eline Verhelst.
Wie het mooiste wapenschild kan tekenen, wint zeker de schat van Boudelo!
Deelname 5 euro
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/55 70 54.
Na de kindernamiddag kan jong en oud aanschuiven voor het mosselfestijn door Steengoedfeesten vanaf 17u30 (apart inschrijven)

De organisatie van de Halloweentocht Klein-Sinaai nodigt iedereen uit op de jaarljkse nieuwjaarsreceptie.
Zaterdag 03/01/2015 van 18u - 21u
Er wordt geklonken op een gezond en vreugdevol 2015.
- Gratis soep, gebak, tartiflette, fricandon, gluhwein...
- Standje met jenever, Boudelobier, ...

Zondag 14/09/2014: 10u - 12u
VBS Tuimelaar organiseert kindvriendelijke wandeling met gids Eline Verhelst naar abdijterrein met verhalen over de schat van Boudelo
en geschiedenis van de abdij. Aperitiefje inbegrepen.
Deelname: 5 euro. Graag inschrijven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/55 70 54
Waar: OC Boudelo, Kasteelstraat 23, Klein-Sinaai
Aansluitend mosselfestijn door Steengoedfeesten vanaf 12u00 (apart inschrijven)

 

Naar aanleiding van de lopende tentoonstelling De Onvoltooide Puzzel van het Verleden organiseert het Genootschap van Boudelo en Sportcomité Het Vliegend Wiel een fietstocht. Gids Tony De Wilde toont u de mooiste plekjes in de buurt en ontrafelt de geheimen in het landschap. Op diverse stopplaatsen een woordje uitleg van de bewoners of Boudelo-specialisten.
Onderweg drankje inbegrepen. Achteraf worden verse pannenkoeken gebakken.
Stopplaatsen: Boudelomonument, Boudelohoeve, Leysdonk, Pieter Heydensveer, Kruiskapel, Coudenborm.

Zondag 21/09/14 om 14:00
Totaal 25 km
Deelname: 5 euro; Inschrijven bij Tony De Wilde  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0495/55 70 54

De tentoonstelling 'De Onvoltooide Puzzel van het Verleden' zit erop. In totaal kwamen bijna 600 bezoekers langs en werd het boek 'Monnikenwerk' door velen gekocht. Een verslag met foto's van alle activiteiten vind je hier

Een stevig programma vol amusement en cultuur dit jaar op de parochiefeesten Klein-Sinaai.
Met als hoogtepunt de 3de Grote Prijs Tom Van Hooste.

Ontdek het uitgebreide programma...

 

Na het succes van de trappistenavond, organiseerde het Genootschap van Boudelo een Abdijbrunch.
Dankzij het prachtige herfstweer, konden alle gasten buiten plaatsnemen aan lange tafels. Alle gasten kregen een idee wat de kok in de abdij van Boudelo aan de monniken serveerde.
Bekijk de foto's

 

Op zondag 6 juli 2014 was er voor 158 bewoners van de Pannenhuisstraat en enkele zijstraten het tweede straatfeest van het comite Pannenhuisstraat. De zijstraat richting Abelendreef werd verkeersvrij gemaakt.  Na het aperitief zocht iedereen een plaatsje in de langgerekte feesttent. In het midden stond een verzorgt buffet.
Initiatiefnemer Gerard Meuleman en zijn team kijken tevreden terug op dit evenement, dat zelfs nog 50 extra mensen lokte tegenover vorig jaar. Het was iets meer bewolkt, en na het dessert kwam zelfs nog een plensbui, maar die kon geen roet meer in het eten gooien.
Bekijk de foto's hier

 

Op dinsdag 11 november van 10u-12u30 is er de jaarlijkse voordrachtwedstrijd Roger Vervaet.
Organisatie is in handen van vzw Den Lesten Stuyver. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 kunnen een gedicht of prozatekst voordragen.

Ze worden beoordeeld door een jury met onder meer Roger Vervaet zelf. Iedereen welkom om dit spektakel te komen bekijken!
Foto's 2013

 

 


Koen Van Gysel en zijn team stelde afgelopen zondag als trotse voorzitter de nieuwe gesponsorde kledij aan het grote publiek voor in de tuin van Café 'De Oude Route' in Klein-Sinaai. De welgekende blauwe tenuetjes werden geruild voor de kleuren groen/grijs/rood.

Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2014 organiseert Comité Parochiefeesten het Ambachtelijk Weekend  in het Ontmoetingscentrum Boudelo, Kasteelstraat 23 te Klein-Sinaai.
Een twintigtal ambachten worden uitgevoerd in Ontmoetingscentrum Boudelo. Toegang is gratis, wie wil kan ter plaatse een drankje kopen of een pannenkoek eten. Tevens is er boudelo-bier te proeven.

 

IMG_4779Grote belangstelling afgelopen vrijdag 4 april 2014 voor de Trappistendegustatie. De organisatoren van het Genootschap van Boudelo en de website Klein-Sinaai hadden alle middelen ingezet om de polyvalente zaal van het Ontmoetingscentrum Boudelo onherkenbaar te maken. De felle neonlichten werden uitgelaten en vervangen door kaarsen en huiselijke lampekappen op de tafels. De muren werden bekleed met bierplakkaten van de te proeven trappisten. Bekijk de foto's

Volgende trappistenavond is op zaterdag 11/04/2015
Link naar editie 2015


De website Klein-Sinaai.be ism Genootschap van Boudelo houden op vrijdag 4 april 2014 een bierdegustatie-avond. Het aantal deelnemers zit al ver boven de verwachtingen, dus  verdere inschrijvingen worden niet meer aangenomen. Maar het kan geen kwaad ons te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om volgende keer zeker een uitnodiging te ontvangen en snel in te schrijven.

IMG_0243Op 4 december 2013 ging het comité Pannenhuisstraat langs bij de kinderen van de straat. Ze overhandigden een cadeau en snoepgoed.
In het grote Sinterklaasboek zag de Sint dat alle kinderen het afgelopen jaar braaf waren geweest. 
De ouders vonden dit alvast een zeer geslaagd initiatief, al zijn er onder hen in de Pannenhuisstraat ook wel enkele ondeugende kapoenen.

Bekijk foto's hier

Afgelopen zaterdag 4 januari was er enorm veel belangstelling op de Nieuwjaarsreceptie op het Stationsplein van Klein-Sinaai.
Het goede weer en de vele kraampjes zorgden ervoor dat de mensen genoten van gratis smoutebollen, gluhwein, jenever, cava, tartiflette, Boudelobier, enz

Nieuwe bewoners maakten kennis met de buren of deden ideeën op om aan te sluiten bij een vereniging. Er werd uitgebreid geklonken en bijgepraat rond de vuurkorven.

Bekijk de foto's


Het halloweenteam nodigt alle inwoners van Klein-Sinaai van harte uit op de nieuwjaarsreceptie. Er zal geklonken worden op het nieuwe jaar.
Er is jenever, cava, Boudelobier, een smoutebollenkraam, tartiflette en veel schoon volk !
In samenwerking met Genootschap van Boudelo, Scouts Thomas en het feestcomité.

 

Op zondag 29 december 2013 werd in de Pannenhuisstraat Klein-Sinaai een heuse Kerstdrink georganiseerd. Het inrichtende comité Pannenhuisstraat zorgde voor cake, boterkoekjes en drank. Er waren maar liefst 70 buurtbewoners ingeschreven.

Op zaterdag 23 november komt de Sint per boot naar Klein-Sinaai. Om 14u00 is iedereen welkom aan het picknickbankje aan de Moervaart. Dit is achteraan de Boudelostraat. Er worden liedjes gezongen, kindjes mogen bij de Sint en er zijn hapjes en drankjes voor iedereen.

Een organisatie van Den Lesten Stuyver in samenwerking met vbs Tuimelaar, scouts Thomas en de Middenstand van Klein-Sinaai.

Op maandag 11 november van 10u-12u30 is er de jaarlijkse voordrachtwedstrijd Roger Vervaet.
Organisatie is in handen van vzw Den Lesten Stuyver. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 kunnen een gedicht of prozatekst voordragen.

Ze worden beoordeeld door een jury met onder meer Roger Vervaet zelf. Foto's 2013

 

 

Op zondag 7 juli 2013 werden alle bewoners van de Pannenhuisstraat verwelkomt op het eerste straatfeest. Een zijstraat richting Abelendreef werd verkeersvrij gemaakt. Na het aperitief zocht iedereen een plaatsje in de langgerekte tent. In het midden stond een verzorgt buffet. Er kon zelfs een ritje worden gemaakt met een huifkar. Initiatiefnemer Gerard Meuleman kijkt tevreden terug op dit evenement. "Jong en oud konden praten met elkaar." "Gedurende de namiddag konden jong en oud en de mensen die mekaar niet vaak ontmoeten eens rustig bijpraten." De warme weer en de lekkere maaltijd zorgde voor een prima sfeer. Bekijk de foto's hier

De Boudelo-namiddag was een topper. De opkomst was een succes. Zowel studenten, leden van heemkundige kring, geïnteresseerden van de Boudelo-geschiedenis, pers als buurtbewoners kijken tevreden terug.
De verteller Rudi Malfliet legde het publiek op sappige wijze de geschiedenis van de abdij uit. De figuranten van de Gentsche Gesellen speelden muziek, weefden netten, toonden wapens, malienkolders en sloegen munten voor de kinderen. De kabbelende Moervaart spoelde de enkele buien weg. Het Boudelobier en de pannenkoeken vielen in de smaak onder de gezellige tenten.

De foto's vindt u hier
De 3D reconstructies van de abdij vindt u hier


Een stevig programma vol amusement en cultuur dit jaar op de parochiefeesten Klein-Sinaai.
Met als hoogtepunt de 2de Grote Prijs Tom Van Hooste.

Ontdek het uitgebreide programma...

Roger Vervaet van vzw Den Lesten Stuyver meldde ons dat er ter gelegenheid van 500 jaar Stekense markt een Marktlied werd geschreven.
Ze gaan dit zingen met Toneelgroep 't Kelderken op zaterdag 8 juni om 10u30 en om 12u30 in de feesttent en allicht ook tussen de kramen.

De schrijvers gingen hiervoor op de Klei Snoase toer...

 

Kom op zaterdag 8 juni 2013 naar het marktplein van Stekene en laat je er 500 jaar terug in de tijd katapulteren!

Oude ambachten en volksspelen komen weer tot leven en er is een levend museum, waar Stekenaars in traditionele klederdracht het leven van weleer demonstreren. Bewonder het authentieke octrooi van keizer Maximiliaan en geniet ’s avonds van een lekkere Breughelmaaltijd.

In de bibliotheek van Sinaai is een activitieit in het kader van de Dag van de Stilte op zondag 27 oktober.
Vzw Durme geeft dan een lezing rond stilte en stiltegebieden in het bibliotheekfiliaal en aansluitend wordt een begeleide wandeling georganiseerd in de Fondatie van Boudelo.

Wanneer? Zondag 27/10/2013. 10u (lezing), 11u (wandeling)
Plaats van afspraak: Edgar Tinelstraat 31, 9112 Sinaai-Waas

http://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/lezing-en-wandeling-dag-van-de-stilte/4d8cdc85-ea62-42b3-9a56-c232bc102e1c

 

Op donderdag 31 januari 2013 organiseerde de bib, in samenwerking met vzw Den Lesten Stuyver en Broederschool Stekene, de Gedichtendag in Stekene. Onze nieuwe schepen van cultuur, Gunter Van Campenhout zorgde voor de verwelkoming en het openingswoord. Daarna was er de voorstelling van de kersverse schooldichter van de Broederschool. (zie foto)
Fons De Meersman, dorpsdichter van Stekene en de laureaten van de Stekense dorpsdichter 2012-2013 zorgden vervolgens voor een voordracht van gedichten.
Fons De Meersman, dorpsdichter van Stekene en de laureaten van de Stekense dorpsdichter 2012-2013 brengen zorgen vervolgens voor een voordracht van gedichten. (Foto's hieronder)

Er zit muziek in de Stekense zomer! Elke vrijdagavond in augustus staan leuke artiesten op een podium, telkens in een andere leefkern.
Op 16 augustus is het aan Dasj en Dansibility op het dorpsplein van Klein-Sinaai.

De zomerconcerten beginnen telkens om 20 uur. De toegang is gratis.

Pagina 1 van 2

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.