12de Voordrachtwedstrijd Roger Vervaet


Afgelopen maandag 11 november 2013 kwamen tal van ouders en hun deelnemende kinderen naar de voordrachtwedstrijd Roger Vervaet.  Foto's 2013


Er waren 18 deelnemers in de categorie A van 7 tot 12 jaar en naar jaarlijkse gewoonte veel talrijker dan hun oudere collega's. In deze categorie won Mona Van Rentergem met het gedicht 'Toveren'. Warre De Vleeschauwer werd tweede en kreeg ook de publieksprijs. Lore Linthout werd derde.

In de categorie B van 12 tot 15 jaar waren slechts 2 deelnemers. Roos Thuisbaert won voor Anouk Laureys met het gedicht 'Joris RV'.

In de categorie C van 15 tot 18 jaar waren er 4 deelnemers. Hoewel ze een sterke prestatie neerzette werd enige meisje, Siska Thuysbaert, tweede. Ze moest de meerdere erkennen in Sven Vandermeeren met het gedicht 'Verjaardagstelefoon'. Toen hij de zaal spontaan meekreeg met een 'Lang zal hij leven' zag je de twinkel in de ogen van de jury die meteen het samenspel tussen publiek en voordrager beloonde. Wito Geerts bracht eveneens een mooie versie van 'Stanley' maar eindigde derde. Een vierde plaats was weggelegd voor Kevin De Wilde, die een zelfgeschreven tekst bracht.

In de categoriën B en C was de publieksprijs voor Roos Thuysbaert.

De jury beloonde de winnares in alle categoriën en dit werd Mona Van Rentergem. Zij mag deelnemen aan het De Gruyterjuweel in Gent.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.