10 juli: Barbizon - Suèvres: 129 km

Dinsdag 10 juli
De rit van vandaag was heel de tijd met de wind op kop. Slecht weer was het niet om te fietsen. Niet te warm en niet te koud. Zwaar bewolkt en betrokken, maar niet te heet. Enkel die wind deed de lange rechte wegen soms zwaarder wegen. Op een gegeven moment moesten we de Loire oversteken. De brede rivier heeft echter op weinige plaatsen daar een brug, dus moesten we  wel 10 tot km blijven doorfietsen tot in Blois, vooraleer we de rivier konden oversteken. Dit had als enige voordeel dat we ook eens konden genieten van serieuse meewind. Dat we daardoor 160km ipv 135km moesten afleggen, nemen we er gewoon bij. Iedereen is nog fris en monter.

Toeristisch:
Vandaag overnachten we in Chateau Laloin. Een typisch kasteel uit de Loirestreek. Het is ingericht als hotel en feestzaal.

Suèvres is een klein stadje van 1400 inwoners tussen de oceaan en Blois. Het dorp heeft vele sporen van de Gallo-Romeinse tijd. De naam was toen Sdobrium. De inwoners zijn 'Sodobriens'.
Suèvres heeft een rijk erfgoed; twee kerken: St Chritopher met zijn gevel van de Merovingers en St Lubin, een Romaans ontwerp.
Suèvres bezat 18 watermolens waarvan op dit moment nog 15 zichtbaar. 1 examplaar is nog helemaal bewaard en is volledig hersteld.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.