Boudelo bracht chocolade naar Belgie

Wist je dat ?

De eerste sporen van aankoop van chocolade in de Boudelo-abdij te Gent te vinden zijn in 1636?
De abt van Boudelo koopt dan chocolade aan. De abdij in Klein-Sinaai was toen al vernield.
Eind 17de eeuw bekomt een zekere Emmanuel Soares de Rinero (Spanjaard of Portugees) de toelating om chocolade in Brabant te produceren. Zoals overal in Europa begint de bloeiperiode van de chocolade in de 18de eeuw.
Productiecentra ontstaan in verschillende grote steden. Op het einde van de 18de eeuw verschijnt chocolade in de keuken in allerlei desserten (pudding, gebakken, koekjes, ...)
Met de industrialisatie in de 19de eeuw, daalt de prijs van chocolade. De kwaliteit van Belgische chocolade is wereldwijd bekent, voornamelijk omdat Belgische chocolade met 100% cacaoboter gemaakt is maar ook voor de kwaliteit van de andere ingrediënten.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.