augustus 10, 2020

Bibliotheek Klein-Sinaai gaat dicht.Ondanks het felle protest en de meer dan 750 handtekeningen die de oppositie vergaarde, gaan de bibliotheekfilialen van Kemzeke, Klein-Sinaai, Koewacht en Hellestraat onherroepelijk dicht. Op de Gemeenteraad van 26/11 werd beslist dat de bibliotheekfilialen van Kemzeke, Koewacht, Hellestraat en Klein-Sinaai zullen worden gesloten vanaf 30/06/2014.

De sluitingsdatum wordt wel verschoven van 31 december 2013 naar 30 juni 2014.

De besparingen die Stekene doorvoert, leiden niet tot ontslagen bij het personeel. De gemeentebelastingen en opcentiemen worden niet verhoogd.
De beslissing kadert in de besparingen die de Gemeente(belangen) wil doorvoeren. ‘Steeds minder mensen gaan naar de filialen omdat het aanbod in de hoofdbibliotheek beduidend hoger ligt’, legt burgemeester Stany De Rechter uit.
‘Vijf bibliotheken in een kleine gemeente als Stekene is gewoon niet meer van deze tijd. Ontslagen vallen er niet, maar wie de komende zes jaar weggaat, wordt niet vervangen. De gebouwen die vrijkomen door de sluitingen krijgen een nieuwe bestemming als uitbreiding van een academie of ontmoetingscentrum, waardoor we het verenigingsleven dan weer meer vergaderlokalen kunnen aanbieden’, aldus de burgemeester.’ Het filiaal in Klein-Sinaai werd opgericht in 1977.
De oppositiepartijen CD&V, GPS en SP.A gaan niet akkoord met de geplande sluiting. Ze voerden actie aan alle bibliotheekfilialen. Er werd ook een online petitie gestart en zelfs het Ketnet-programma 'Karrewiet' maakte er een reportage van en zij luisterden wél naar de mening van de jongste lezers. http://www.ketnet.be/node/27188

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.