Werken Heirweg ten einde

Vanaf woensdagavond 16/05/2012 komt er een eind aan de werken en de wegomleiding aan de Brugse Heirweg. Vorige week werd de toplaag asfalt gegoten, vrijdag en zaterdag werden de markeringen en borden aangebracht en bijgevolg kan woensdag de straat terug opengaan. Hiermee komt er een einde aan de maanden van omleiding. De Koebrugstraat blijft voorlopig nog dicht, maar ook daar schieten de rioleringswerken goed op en hoopt men dat tegen het bouwverlof de volledige werken klaar kunnen zijn.

Het waren zware maanden, niet alleen voor de inwoners en handelaars van de Brugse Heirweg maar ook voor de aannemer. De riolering moest heel diep gestoken worden langs de kant van de Merlanstraat en men moest heel voorzichtig zijn, wat de vooruitgang van de werken temperde. Gelukkig konden zij op heel veel begrip rekenen van de mensen en met veel overleg en tussentijdse oplossingen voor kleine problemen, werd heel wat wrevel vermeden.
Aan het profiel van de Brugse Heirweg is niet veel veranderd, maar de kruispunten hebben wel een opvallende rode kleur gekregen. De grootste ingreep gebeurde aan het kruispunt Rode Hoek. Daar liggen nu een asverschuiving, een bushalte en een groen pleintje.
De heraanleg van de Brugse Heirweg is het sluitstuk van de aanpak van de centrale as door Stekene. Eerder werden ook al Drieschouwen en Bosdorp aangepakt en voorzien van veilige fietspaden. Aan de laatste fase van de werken hangt een prijskaartje van zo'n 3 miljoen euro.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.