04/03/2011: Aan tafel met Klaas Vantornout

Vrijdag 04/03/2011: Op vrijdag 4 maart 2011 werd in het Ontmoetingscentrum Boudelo de top van ploeg Sunweb-Revor ontvangen. De 200 genodigden verwelkomden Klaas Vantornout, Dieter De Clercq, Mario De Clercq.

 

Ook burgem eester Stany De Rechter, schepenen Nicole Van Duyse, Reno Martens, Ingeborg Temmerman en gemeenteraadsleden Christophe Creve, Freddy Merckx, Ann Van Daele-Gyselinck en Pros Van Gucht schoven mee aan tafel bij wijze van steun aan het gebeuren.

Tijdens de avond was er tevens de voorstelling van de nieuwe truien die in het voorbije jaar geschonken werden door Ilse Geldhof, Philippe Gilbert, Frank Raes en Piet Van Dooren (Kom op tegen Kanker), Rob Woestenborghs, Frank Hoste, Werner Dullaert. Presentator Jacques Van Daele drong erop aan om de volgende jaren uit te kijken naar een groter onderkomen voor de wielertruien. Een plaats in de kerk of in een echte kapel, zoals in het Franse Bastide d'Armagnac, met wie Klein-Sinaai in de toekomst wil verzusteren. Gezien het toenemende succes, is dat initiatief haast onvermijdelijk en dat werd ook door het aanwezige gemeentebestuur erkent.

 

Zondag 06/03/2011: Op zondag was er de fietswijding, georganiseerd door het comité parochiefeesten aan de Grot van O.L.Vrouw van de Fietsers in Klein-Sinaai. Er kwamen 700 wielertoeristen onder stralende zon opdagen. Er werd gepronkt met de nieuwe fietsen of opgepoetste fietsen, klaar voor het nieuwe wielerseizoen. Als herinnering aan de zegening kreeg iedere bezoeker een medaille. Daarbij ook burgemeester Stany De Rechter op de foto. Jacques Van Daele nam voor de zegening tijd voor een praatje. "Zeg mekaar vriendelijk goeiedag als je anderen ziet, wees voorzichtig, want als je risico's neemt, val je toch op de stenen". Vele wielertoeristen maakten voor het eerst kennis met dit spektakel en waren aangenaam verrast. De stralende zon zorgde ervoor dat het wachten op de zegening heel aangenaam was. Het maakte de 'primavera' van Klein-Sinaai compleet! (tdw)   Meer info over de grot en de traditie.

 

 

 

 

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.