Tentoonstelling over de Romeinen in onze streek: ‘Gegroet Marius & Stella’

Marius & StellaDe tentoonstelling ‘Gegroet Marius & Stella’ loopt van 8 november tot 29 november 2019 in OC Boudelo te Stekene.
De expositie Gegroet, Marius en Stella belicht aan de hand van archeologische vondsten de vele facetten van het dage­lijkse leven aan de rand van het Romein­se imperium.

Ontdek de degelijkheid van landelijke traditionele hoeves en het ver­fijnde leven in de villa rustica’s. Krijg in­zicht in de Romeinse arbeidsmarkt. Rouw mee met hun doden en maak kennis met hun goden. Proef een staaltje van antieke globalisering van weleer…

 Deze expositie gunt je niet alleen een blik in het verleden, maar slaat ook een brug met het heden. Hoe verhouden Rome en Europa zich tot elkaar? Waar liggen hun wortels? Welke dynamische ontwikkeling ontketenen ze en met welke uitdagingen werden/worden ze geconfronteerd? Zijn er gelijkenissen of juiste grote verschillen in hun geschiedenis of organisatiestruc­tuur te vinden?

Individueel bezoek met familie of vrienden is telkens mogelijk in het weekend op zaterdag 14-17u of op zondag 14-17u.

Rondleidingen voor verenigingen kunnen aangevraagd worden bij Erfpunt zelf :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In de Week van de Smaak wordt er ook een degustatielezing PULS georganiseerd op donderdag 21 november 2019 om 20u in OC Boudelo.
Puls is de populair Latijnse naam van een graanpap die voor het overgrote deel van de Romeinse bevolking dagelijkse kost was, Puls was levensnoodzakelijk: zonder graan heerste er honger en onrust en was de samenleving in gevaar. Het staat symbool voor gerechten die mensen verbinden.
Voor de kookbundel PULS nodigde De Foodarcheoloog dertien landgenoten met wortels binnen de ruime grenzen van het Romeinse Rijk uit om een typisch familierecept met ons te delen. Hij brengt ons op het spoor van haast verloren gewaande Romeinse smaken die in de gerechten doorschemeren.
Ontdek tijdens deze degustatielezing combinaties over de relatieve barrières van tijd en landsgrenzen heen, en laat je inspireren tot nieuwe familiegerechten die hun oorsprong vinden in het verleden, maar de toekomst kunnen weerstaan.
Degustatielezing PULS
Donderdag 21 november 2019 om 20u
OC Boudelo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene
Duurtijd: ca. 1u30, kostprijs 5 euro
Max aantal deelnemers: 20
Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De kookbundel PULS is te koop tijdens de degustatielezing of in de gemeentewinkel.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.