Wandelroutes

Gegidste wandeling: Gebouwen met een verhaal en het verdwenen oorlogskamp. Deze belevingswandeling laat u ook op bepaalde plaatsen anekdotes beluisteren van oude bewoners. De gidsen tonen u bijzondere plekjes en hun verhalen in Klein-Sinaai: Oude cafés, voormalige winkeltjes, de verdwenen mosselkoer, legendarische dorpsfiguren en het oorlogskamp van de bruinhemden. 7 euro per persoon, inclusief consumptie in café d'Oude Route.
Boek snel op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er zijn 3 bewegwijzerde wandelroutes in het Heidebos :
-de Aardgas-wandeling (groene stippelijn) - 4 km
-de rode wandeling - 4 km
-de gele wandeling - 6 km.

Enkel de gele wandeling is toegankelijk voor honden (aangelijnd), fietsers en ruiters.
De Aardgas- en rode wandeling zijn niet toegankelijk fietsers, ruiters en honden (zelfs aangelijnd!).
Bekijk de kaart

° de wandelroute is ingekleurd met oranje stippen en de wandelrichting is aangegeven met oranje pijlen
° de blauwe lijn geeft de Moervaart weer die tweemaal overgestoken wordt langs de typische bruggetjes
° de plaats van elk gedicht is genummerd van 1 tot 12
° het geboortehuis en het woonhuis van Van Wilderode zijn aangeduid met een gouden bol

Klik hier voor de route

 

 

 

Toen achthonderd jaar geleden de abdij van Boudelo werd opgericht, kreeg ze bij wijze van cadeau de gronden ten noorden van Sinaai gepresenteerd. Het gebied kreeg prompt de naam Fondatie (stichting) van Boudelo. De abdij verdween, de naam van het groene gebied niet. De Fondatie is nu een natuurreservaat en stiltegebied. We komen allerlei soorten biotopen tegen: vochtig grasland, hakhoutbossen, loofbos, populieren- en knotwilgrijen, om er maar een paar op te noemen.

Vertrekpunt: Liniedreef - 9112 Sinaai (Sint-Niklaas) - België
Afstand: 6,5 km

Klik hier voor de Route

Sinds 2013 opgenomen in de lijst van leukste speelbossen van Vlaanderen.
Het Wullebos is een natuurgebied in de deelgemeente Klein-Sinaai. Het bos heeft zijn naam te danken aan de 'wulle': dat is een ransuil die ook vandaag nog in het Klein-Sinaaise naaldbos woont. Het bos ligt op de stuifzandrug Maldegem - Stekene. Het is 69 ha groot, maar door de aanleg van de E34 werd het doormidden gesneden. Van deze autoweg is door de dichte begroeiing praktisch niets te horen zodat wandelen in alle rust perfect mogelijk is.

In het Wullebos kunt u ten volle genieten van de natuur. En van de verhalen over de ietwat geheimzinnige geschiedenis van het bos… 
Klik hier voor de kaart
Foto's

Stekene, ook wel de groene long van het Waasland genoemd, is de dichtst beboste gemeente van Oost-Vlaanderen. Deze ‘groene long’ leunt daarbij ook nog eens aan tegen Sinaai en de parochie Puivelde,die op hun beurt trots kunnen zijn op waardevolle stukjes natuur.

Bekijk de Route

We vertrekken aan de kerk van Klein-Sinaai. We wandelen naar links. We wandelen langs Beeweg OLV van de Zeven Weeën die dateert van 1872, na de afwerking van de grote kapel in de Pannenhuisstraat. De beeweg telt zeven kapellen en vertrekt bij de kerk. Bij de eerste grote bocht verlaten we deze straat om rechts de Abelendreef in te wandelen.

Bekijk deze Route

 

 

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.