Heks van Boudelo

BEKIJK DE ROUTE               INFOGIDS               VERHALEN

De provincie Oost-Vlaanderen gaf in 2019 in Stekene het startsein voor het project 'Erfgoedredders'. Met het project wil de provincie leerkrachten aanmoedigen om kinderen over erfgoed te leren.

Erfgoedredders is een educatief traject dat elk jaar wordt uitgerold in een paar gemeenten. Per gemeente worden alle basisscholen uitgedaagd om deel te nemen met één of meer klassen van de tweede graad om te leren over erfgoed. De basisscholen van Stekene stuurden hun leerkrachten uit.

Directeur Wim De Bruyn, juf Amber Van Geit (Vrije Basisschool Tuimelaar) en Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) kwamen op het idee om de kinderen van het vierde leerjaar een oud verhaal van Abraham Hans (1882-1939) te laten inlezen:
‘De Heks van Boudelo’. 

Het verhaal speelt zich af in 1584, zes jaar nadat de abdij in 1578 een laatste genadeslag kreeg door de Gentse calvinisten.
Na hun vlucht naar Keulen, keren enkele monniken terug.
De schade is niet te overzien.
De kleine Walter is vermist. Bij de puinmassa zitten niet alleen vele wolven, maar er is ook een angstaanjagende heks, die de mensen de stuipen op het lijf jaagt. Of zit er meer achter?

Het verhaal werd ingedeeld in 9 delen. Elk deel is te beluisteren op een tussenstop van een mooie wandeling rond Klein-Sinaai.
Na elk beluisterde deel krijg je een vraag.
Het correcte antwoord geeft je een letter.
Verzamel alle 9 letters en maak het geheime woord.

Volg het plan op de middenpagina en de routebeschrijving in het rode kader. Bij elke tussenstop kunt u de fragmenten op een zitbank beluisteren, of er al wandelend van genieten. De wandeling gaat langs knooppunten 34, 18, 17. Elk geluidsfragment past bij het landschap waar u voorbij wandelt.

Bekijk het project op https://boudelo.be/nl/geschiedenis/heks-van-boudelo

 

 

 
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.