Cafe De Kroon

Op de hoek van de Pannenhuisstraat met de Koebrugstraat en Kasteelstraat was Cafe De Kroon. Na verloop van tijd werd de ingang van de zijgevel naar de hoek verplaatst. Het cafe werd rond WOII of iets later uitgebaat door Jozef Van Marcke... (Bron: Luc Dullaert)

 

 

 

De Pannenhuisstraat noemde vroeger Kapellestraat.

De naam komt van het eerste huis in de straat dat dakpannen had... het Pannenhuis of de Jongensschool. Helaas is deze nu afgebroken.

Op de hoek van de Pannenhuisstraat met de Koebrugstraat en Kasteelstraat was Cafe De Kroon. Na verloop van tijd werd de ingang van de zijgevel naar de hoek verplaatst. Het cafe werd rond WOII of iets later uitgebaat door Jozef Van Marcke.

In 2009 werd het oude cafegebouw afgebroken en in de plaats staat nu een modern appartementsblok van 3 verdiepingen hoog. 

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.