Heibel rond prijsverhoging ontmoetingscentrum Boudelo

Stekene heeft z'n huurprijzen voor z'n gemeentelijke zalen verhoogd. Wie niet in de gemeente woont er er een zaal of eigendom van de gemeente wil huren, zal daar meer voor moeten betalen dan een inwoner van de gemeente. Dat is op de jongste gemeenteraad beslist. De grootste stijging is de dagprijs van de grote zaal van ontmoetingscentrum Boudelo. Niet-inwoners betalen 200 euro voor dezelfde zaal. De prijsverhoging op zich vormt geen probleem. Wel het feit dat de gemeente heel wat aanvragen niet beantwoordde totdat de prijs werd verhoogd.

 

"Wat we vóór de gemeenteraad echter niet wisten, is nu wel een struikelpunt", zegt gemeenteraadslid Marc Fruytier (Sp.a). "Het is zo dat deze prijsstijgingen al een tijdje in de pijplijn bij het college zitten. Maar dat de aanvragen van de Stekenaars van vóór de zomer onbevestigd bleven, waren we niet op de hoogte. En dat de gemeente deze mensen nu de nieuwe prijzen gaat aanrekenen, daar zijn wij niet mee akkoord".

Fruytier wil de prijsverhoging opnieuw op de agenda plaatsen. Ook wil het gemeenteraadslid dat alle aanvragen die dateren van voor de prijsverhoging, worden aanvaard tegen de prijzen die toen golden. "Dat de gemeente geld nodig heeft, is opnieuw héél duidelijk, maar zo ga je niet om met mensen, zeker niet als openbaar bestuur", vindt Marc Fruytier.  (Bron Waaskrant)

 

Aanvraagformulier zaalverhuur ontmoetingscentrum zaal Boudelo. Klik hier

Aanvraagformulier vergunningen en logistieke steun voor fuiven en andere evenementen. Klik hier

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.