Nina Lauwaert finaliste Miss Aardbei

Nina Lauwaert is 22 en woont op Polken, een buurt aan de rand van Klein-Sinaai. Ze neemt voor de eerste keer deel aan de verkiezing van Miss Aardbei.

 

 

 

'Druiven eet ik graag, maar aardbeien nog liever'.

 
Volgende maand, op 2 juni wordt in Melsele de opvolgster gekozen voor aardbeiprinses Elise Balliauw. De toeschouwers mogen zich verwachten aan een spectaculaire show met enkele speciale opdrachten, zoals een spontaniteitproef. De organisatoren vinden het belangrijk dat de kandidates goed voorbereid zijn voor de finaleavond, en daarom gaat er een intense training van vier weken aan de show vooraf.
Acht van de 13 finalistes komen uit het Waasland. Er is ook een meisje uit onze buurt bij. Nina Lauwaert.

Ze is bijzonder sportief en doet aan atletiek. Daarom nam ze eerdere jaren altijd deel aan de aardbeirun in Melsele, maar nu koos ze dus voor de verkiezing van Miss Aardbei.
In de loopwedstrijden rekent ze zichzelf bij de subtop. Op provinciaal niveau eindigde ze onlangs nog op de vijfde plaats. Op de piste beoefent ze de 3km en 5km en er zijn ook nog stratenlopen waar Nina aan deelneemt.
In haar dagelijkse drang naar sport, doet ze ook aan zwemmen en fietsen. Dat brengt enige afwisseling.

 

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Dit jaar studeer ik af in de klinische psychologie. Gedragsproblemen, depressie, angsten zijn vaak voorkomende problemen bij mensen. Het is vooral ondersteunen. Veel luisteren, mensen tot inzicht laten komen, manieren laten zoeken hoe ze met bepaalde zaken kunnen omgaan en omgaan met emoties. Het is vooral luisteren en ondersteuning bieden.  Mijn stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Antwerpen leverde heel wat jobervaring op."


Wat zijn je ambities in de verkiezing van Miss Aardbei?
"Voorheen nam ik al twee keer deel aan de verkiezing van Druivenkoningin in Overijse.
Mijn band met het Waasland is veel groter, dus vandaar mijn keuze om aan een Wase schoonheidswedstrijd deel te nemen. En bovendien: druiven eet ik graag, maar aardbeien nog liever (lacht). Bij de Miss Aardbeiverkiezing zou ik graag bij de eerste drie eindigen. Als ambassadrice van de aardbei, is een zekere kennis over aardbeien en Melsele heel belangrijk als bagage naar jury en publiek toe."


Wil je nog aan bepaalde dingen werken in de aanloop naar de verkiezing?
"In de aanloop naar de verkiezing wil ik opener/extroverter worden in de groep en een bredere smile opzetten in fotoshoots."

 

Welke zijn je positieve en negatieve eigenschappen?
"De positieve punten zijn dat ik een doorzetter ben, die voor de dingen kan gaan, sportief en zorgend naar anderen toe.
In de vakantieperiodes help ik sportkampen organiseren. In de zomer kan ik mijn energie kwijt als vrijwilliger in het jeugdwerk voor de gezinsbond Crefi.
Een negatief punt waaraan ik wil werken is mijn terughoudendheid."

 

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
"Eerder een karaktertrek, willen organiseren en me inzetten voor bepaalde dingen."


Hoe moet een goede aardbeiprinses zijn?
"Een aarbeiprinses moet vooral een spontaan meisje zijn, die over vanalles en nog wat kan meepraten. Ze moet uiteraard kennis hebben over de aardbei. Voor de rest moet het gewoon een heel lief en vriendelijk meisje zijn."

 

We zagen je in 2007 ook op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen staan in Stekene?
"Enkele jaren geleden nam ik inderdaad deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik was toen pas 18 jaar.
Ik wilde iets extra betekenen voor de jeugd in Stekene. Vooral dan naar sport toe, zou bijvoorbeeld een zwembad zeer welkom zijn.
Bij de volgende verkiezingen, zal ik niet deelnemen, aangezien ik volgend jaar met mijn vriend naar Sint-Niklaas verhuis. Een campagne van iemand ondersteunen, zie ik wel nog zitten."

 

Zou je bij volgende verkiezingen terug op de lijst willen staan?
"Naar de toekomst toe, zou ik graag terugkomen naar Stekene en hier een praktijk beginnen als zelfstandig psychologe. Dit jaar studeer ik af en momenteel is het nog werken aan de thesis. Daarna kan de zoektocht naar een job beginnen."


Het valt wel op dat je deelneemt aan diverse soorten verkiezingen?
"Ik ben heel competitief ingesteld. Daarom neem ik ook wekelijks deel aan sportwedstrijden en wil ik mezelf steeds meten met anderen.
Als het dan tegenvalt, kan je nog steeds terugvallen op een andere wedstrijd."


Wat zijn de toekomstplannen?
"Binnenkort ga ik met mijn vriend samenwonen in Sint-Niklaas. Maar op termijn wil ik dus zeker terugkomen naar Stekene.
Eenmaal de zomer aanbreekt, trekken we met de mobilhome naar de Tour de France. Dat doet we al van toen ik klein was.
De bergritten in Alpen of Pyreneeën zorgen voor een samentroepen van vele duizenden wielerliefhebbers. Een plaatsje zoeken op een bergflank en daar de renners opwachten is puur genieten van een welverdiende vakantie.
We wisselen de dagen af door geregeld een mooi Frans dorpje te bezoeken."

 

We zullen voor je duimen bij de verkiezing van Aardbeiprinses, Nina.

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.