Alweer ingebroken in 'De Ruitershoeve'

Dieven hebben zondag ingebroken in manege De Ruitershoeve in de Bergstraat in Klein-Sinaai. Zaakvoerster Linda Totté stelde de inbraak 's morgens vast.

"De voordeur was open gebroken met een koevoet," vertelt ze. "De dieven hebben ruim de tijd genomen. Eerst werd de kassa geforceerd en vervolgens hebben ze hetzelfde geprobeerd met de sigarettenautomaat maar dat is mislukt. Wel hebben ze nog een spaarkasje van een wielertoeristenclub opengebroken. In totaal is er slechts een 120 euro buit gemaakt. Zoals meestal is de schade veel groter."

Vierde keer
Het is de vier keer in achttien jaar dat er bij De Ruiterhoeve wordt ingebroken. "De eerste twee keer waren de dieven telkens uit op de peperdure zadels en werd er ingebroken in de zadelkamer", zegt Linda. "De laatste diefstal vond zo'n tweetal jaar geleden plaats en toen waren de inbrekers uit op geld, net als afgelopen weekend."

De zaakvoerders wonen zelf naast de manege maar hebben van de inbraak niks gemerkt. "Wel hebben we zondagmorgen rond 4 uur een auto gehoord en het is hier een dreefje met heel weinig verkeer. De kans is dus reëel dat het om de dieven ging. Ik heb de manege zaterdagavond rond 21 uur afgesloten en dus zondagmorgen rond acht uur de inbraak opgemerkt."

Wisselgeld
"Na de vorige inbraken laat ik nooit meer dan wat wisselgeld achter maar we zitten natuurlijk wel altijd met de braakschade."

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.