Raf David stelt nieuw boek voor.

Op zaterdag 11 juni werd in Gent het boek 'Al Lazaraï el Baba & de jonge David' voorgesteld. Bijzonder, want het is oud-pastoor van Klein-Sinaai, Raf David die het boek heeft geschreven. Het is inmiddels zijn 10de boek.

Raf David reisde hiervoor met zijn neef Marnix De Vos naar Egypte en beklom zelf de Mozesberg. Een onderneming die ettelijke uren in beslag nam.

 

 

 

 

 

 Samen vertrokken ze om 3u 's nachts met als enige doel: de zonsopgang  aanschouwen. Het duo werd op de voet gevolgd door opdringerige mannen die probeerden een kameel te verhuren. Allicht dachten ze dat de 76-jarige, maar kranige, Raf David de tocht niet zou uithouden. 'Maar voor mij was dat net de motivatie om verder te stappen tot boven aan de top van de Mozesberg' zegt Raf David nog.

In een geanimeerde voorstelling werden stukken uit het boek voorgelezen door mensen van het Compostella Genootschap, leden van het Anton Van Wilderode herdenkingscomité, vrienden en familie. Er werden zelfs enkele citaten verteld van het interview dat we eerder dit jaar afnamen.

 

Raf David kwam vooraan de kerk en ging verkleed met krullende pruik en pitteleer aan de piano zitten. Daar speelde hij tussen de vertellingen door mooie muziekstukken, die werkelijk prachtig klonken in de kerk. Op het einde kwam hij dan aan het woord en zette enkele mensen in de bloemetjes. Hiervoor trok hij een pruik met lange grijze haren en een oude pastoorssoutane aan. Het gelach van het publiek klonk doorheen de kerk. Het werd helemaal hilarisch toen de feestneus iedereen opriep om 'Vrolijke vrienden' te zingen.

Na de boekvoorstelling was er nog een verzorgde receptie en kreeg iedereen een boek in ontvangst.

 

 

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.