Nicolas Vereecken wint in Klein-Sinaai

Sportcomité Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai organiseerde op zondag 11 september de 41ste Kermisprijs voor Elite zonder Contract en U23-Ereprijs Vepabo. Door de wegenwerken had de organisatie de omloop laten wijzigen met een ander mooi parcours. Er schreven zich 40 renners in voor de wedstrijd van 109 km over twintig ronden. Fotoreeks

Op het einde van de openingsronde kwam Pedro Sabo alleen voorbij de aankomst. In de tweede ronde had hij al versterking gekregen van Joris Haers, Niklaas Gustavsson, Gunter Sterck, Jeroen Das, Jehudi Schoonacker, Robby De Roos, Michael Derille en Kristof Dhollander. De negen kregen versterking van Thomas Bracke, Tim Vercauteren, Tony Heirbaut, Guy Ten Hartog, Nocolas Vereecken, Rieno Stofferis en Matthias Dierckx. Het peleton had na zes ronden al een achterstand van meer dan een minuut. De regenval zorgde voor extra gevaar en uit de kopgroep werden 2 renners ingelopen. Thomas Bracke ging vooraan weg maar werd op vijf ronden voor de aankomst terug ingelopen. Het drietal Micheal Derille, Jeroen Das en Rieno Stofferis trokken ten aanval. De ontsnapping hield niet stand. In de laatste ronde gingen Tim Vercauteren, Jehudi Schoonacker en Rieno Stoffels ten aanval. Gunter Sterck ging in de tegenaanval maar in de bocht voorbij de aankomst slipte hij over het natte wegdek en kwam ten val. Een sterke Nicolas Vereecken maakte een sprong naar de kopgroep van drie. In de laatste rechte lijn was hij sterker dan Rieno Stofferis en Tim Vercauteren. Jehudi Schoonacker werd vierde op 10 seconden.
Robby De Roos werd achtste en zijn ploegmaat Gunter Sterck werd tenslotte nog tiende.

Nicolas Vereecken mocht zondag in Klein-Sinaai eindelijk nog eens het zegegebaar maken. Het was al van in april geleden dat hij in Herzele nog eens had gewonnen. "Dat is inderdaad al veel te lang geleden," gaf de Kieldrechtenaar na afloop toe. "Ik kwam de voorbije weken ook amper nog aan koersen toe." Vereecken werd door zijn Ovyta-Eijssen ploeg al een tijdje geweerd uit de selecties voor de grote wedstrijden. Ook in de interclub in Nieuwkerken kwam hij zaterdag niet aan de start. "Ik mag mijn goesting doen. Een programma heb ik al weken niet meer gekregen. Ik heb al een tijdje laten weten dat ik andere oorden wil opzoeken. Het programma dat ik dit jaar moest afwerken lag me niet echt. Op deze manier kon ik me niet echt voorbereiden op de koersen waar ik er echt wou staan." Vereecken is ook volgend jaar nog belofte maar laat over zijn toekomst nog niets los. "Eerst dit seizoen nog afwerken. Reken er maar op dat je me in de loop van de volgende weken in nog veel wedstrijden in het Waasland zal ontmoeten", aldus een geprikkelde Vereecken die zondag in Klein-Sinaai een terechte winnaar was. Nadat hij vroeg in de wedstrijd al een gat had dichtgereden deed hij dat in de slotronde nog eens toen met Vercauteren, Schoonacker en 3 hardrijders waren ontsnapt. Vereecken kwam er bij en zette ze in de spurt allemaal in de wind. Woensdag wordt hij in Sint-Pauwels aan de start verwacht."

(Klein-Sinaai.be / Nieuwsblad / Cyclinnews.eu

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.