Voorstelling wielertruien

Afgelopen vrijdag 2 maart organiseerde het comité parochiefeesten een barbecue en werden de nieuwe wielertruien voorgesteld, geschonken door vroegere en huidige renners.
Eregasten GUY SMET, JEAN CLAES, ROGER ROSIERS en JOS HUYSMANS werden geïnterviewd door gastheer Jacques Van Daele.
Ook vroegere Pastoor en oprichter van de grot; Raf David nam het woord en kreeg de zaal stil met zijn emotionele toespraak. Klein-Sinaai kende weer even de sfeer van vervlogen jaren.

Fotoreeks

 Na de barbecue nam presentator Jacques Van Daele plaats op het podium en nam interviews af met de eregasten.

Guy Smet is 40 jaar en al jaren een gevestigde waarde bij de elite zonder contract. Hij fietste al meerdere keren de Ronde Van Burkina Fasso. Hij bracht een gele trui mee omdat hij tien dagen in het geel reed. Net zoals de Tour wordt ook deze rittenwedstrijd op Africaanse bodem, georganiseerd door ASO. Hetzelfde kleur geel van sponsor Credit Lyonnais geef deze trui dan ook een zekere uitstraling.

Ook de andere truien werden door de schenkers of hun vertegenwoordigers overhandigd en voorgesteld aan het publiek.

Dan werden de oud-renners JEAN CLAES, ROGER ROSIERS en JOS HUYSMANS op het podium geroepen. Het huidige wielrennen en de competitie werden onder de loep genomen. "Het klopt dat er vroeger meer onderlinge strijd was tussen de renners", zei Jean Claes. "We verdienden veel minder dan de renners nu en daarom was iedere wedstrijd die je kon winnen zeer belangrijk". "Nu krijgen de renners al een basisloon en buiten de wedstrijd komen ze goed overeen".

 

 

 

 

 

Op het einde van de voorstelling nam Raf David het woord. Hij bedankt Jacques Van Daele voor de fantastische verderzetting van zijn initiatief. "Ik sta aan werkelijk de grond genageld", sprak hij plechtig. "Zoals Jacques dat hier allemaal aan elkaar praat, dat is ongelooflijk". De oud pastoor vertelde een verhaal van jaren geleden, waarbij de klank ontbrak op de presentatievideo van de fietstocht naar La Bastide. Met enige improvisatie had Jacques Van Daele 10 jaar geleden het geluid op de video vervangen door bij de beelden rechtstreeks commentaar te geven met de micro vanuit de zaal.

 

Improvisatie was nu niet nodig. Alles liep op wieltjes. De organisatie van de avond verliep vlekkeloos. Het geluid, het interviewen van de gasten, het eten en de voorstelling van de wielertruien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.