Paardenmest laat rennersvrouwen wachten.

Sportcomité Het Vliegend Wiel Klein Sinaai pakte zaterdagnamiddag 10 maart uit met twee wedstrijden: Dames Nieuwelingen in de 3de Jaarmarktprijs en Dames Juniores in de 7de Grote Prijs Willy Martens. De nieuwelingen stonden met 54 en de juniores met 51 aan de start. 
Foto's

Een start die tien minuten later werd gegeven dan voorzien. De resten van de jaarmarkt, waarmee we bedoelen de paardenpoep, was nog niet van het wegdek verdwenen en zo’n knappe jonge meiskes door de stront laten rijden, was niet verantwoord. Bovendien zaten enkele boeren nog in op café, terwijl hun paarden rustig in de weg op het parcours stonden. Voor paardenpoep, halen de meisjes hun neus wel op. Reporter Flor Van De Velde maakte dit nooit eerder mee: "Renners die aan de start staan maar een veegwagen moeten doorlaten om poep weg te halen."Op Klein–Sinaai worden wegenwerken uitgevoerd die kunnen tellen. Alweer geen wedstrijd dus zonder wegomlegging. Toch een dikke bravo voor Filip Apers en zijn bestuur om alles knap op te lossen.

Bij de juniores won de Nederlandse Lauren Arnouts solo voor haar landgenote Janine van der Meer. Jessy Druyts vervolledigde het podium voor de Nederlandse meisjes Kirsten Coppens en Melanie Klement. Bij de nieuwelingen bleef het peleton gesloten zodat het uitdraaide op een massaspurt. De West-Vlaamse Saartje Vandenbroucke haalde het voor de Nederlandse meisjes Anouk Rijff en Denise Gunst. Isabel Vandewalle werd vierde en Laura Verdonschot vijfde.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.