Klein-Sinaai blijft verweesd achter na zelfmoord Jimmy Smet

Er hangt nog een zweem van ongeloof over het Waasland en zeker in Klein-Sinaai.

Een verdienstelijk bewoner, gewezen profvoetballer Jimmy Smet is in de nacht van vrijdag op zaterdag uit het leven gestapt.

Jimmy Smet, die eind dit jaar 35 zou worden, stapte in zijn geboortedorp Sinaai uit het leven.

Hij begon zijn voetballoopbaan als jeugdspeler in Sinaai en werd op 19-jarige leeftijd prof bij SK Beveren. Daarna speelde hij twee jaar bij het Griekse AEK Saloniki (Griekenland) en keerde terug naar België bij RWDM en bij Lierse. Daar werd hij zes jaar lang verdediger.
In 2007 eindigde zijn carriere bij Red Star Waasland en begon nadien een zaak in groenten en fruit in Sinaai. Vorig jaar verkocht hij de zaak en ging aan de slag als bediende. 

Intussen was de voetbalmicrobe weer gaan kriebelen en speelde hij de voorbije twee seizoenen bij bij de Wase derdeprovincialer KSK Kallo. Dankzij zijn vroegere trainer die hem bij SK Beveren binnenbracht, Bert Van Puymbroeck. “Vorige week vierden we samen nog de kampioenstitel die Kallo dit jaar behaalde. We verkeerden toen allemaal in euforie en nu overvalt ons dit”, aldus de trainer van SK Kallo.

Toch had Smet opnieuw besloten om nu definitief af te haken als speler. “Hij zou volgend jaar bij Herleving Sinaai hulptrainer worden en zou dus terugkeren naar zijn roots, naar de club waar voor hem alles was begonnen. Ook voor ons is zijn heengaan een pijnlijk verlies”, aldus Sinaaivoorzitter Jozef Van Daele.

Het heengaan zorgde niet alleen in Klein-Sinaai voor heel wat beroering maar ook in het kermisvierende gehucht Duizend Appels waar Smet opgroeide. Het is vreemd dat hij eerst nog plezier maakte op de plaatselijke wijkkermis. Nu bljven zijn ouders en zijn vele vrienden verweesd achter.

Jimmy Smet, die in Klein-Sinaai op de Heirweg woonde, laat een echtgenote en twee kinderen achter.

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.