Rob Baetens stelt nieuw boek voor: 'DWARS'

Op vrijdag 18/10/2013 werd in de Stedelijke Bibliotheek van Stekene het nieuwe boek van Rob Baetens voorgesteld. Het kreeg de titel 'Dwars'.

Zoals bekend, gaat Rob Baetens geen onderwerp of taboe uit de weg. Bekende boeken van deze schrijver uit Klein-Sinaai zijn Patrick V, De Schat van Boudelo, Zwanger van een droom, Heksengriep, ...

 

Dit keer gaat het over een geweld van jongeren tegenover hun ouders. Het is volgens Rob een nieuwe realiteit die veel meer voorkomt dan de cijfers doen vermoeden. Ouders willen immers niet met dit probleem naar buiten komen bij dokters of psychologen. Voor hen is het een teken van persoonlijk falen in de opvoeding dat hun kinderen zo geweldadig zijn geworden.

 

En wie wil er nu met zijn eigen mislukking te koop lopen.
'Toch is het probleem aankaarten een belangrijke stap', aldus schrijver Rob Baetens. 'De maatschappij en de jongeren moeten beseffen dat oudergeweld niet door de beugel kan.'
'Het kan een sluipend gif worden dat  hele gezinnen en op termijn zelfs de samenleving ontwricht.'

Oudergeweld kan zowel fysiek geweld, emotionele chantage of mishandeling of verbaal misbruik zijn. Het taboe wordt alvast doorbroken in het boek 'Dwars'.

 

Na de boekvoorstelling en overhandiging van het eerste exemplaar, volgde een signeersessie van Rob Baetens en een uitgebreide receptie met drankjes en versnaperingen.

 

Op zaterdag 9 november signeert Rob Baetens op stand 223 van de boekenbeurs tussen 15.00 en 18.00. (tdw)

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.