Nieuw kayaksteigertje aan Moervaart

Begin juni werd een nieuw kayaksteigertje geplaatst aan de Moervaart. Het bevindt zich niet zo ver van de recent ingerichte picknickplaats voor fietsers in de Boudelostraat.
Initiatiefnemers voor dit project zijn Thierry en Sabine. Bijna 2 jaar zijn ze in de weer geweest met de aanvraag om het steigertje terug te krijgen.

 

 

Het verdween na de versterkingswerken aan de oevers van de Moervaart. De afdeling 'Waterwegen en Zeekanaal' van de Vlaamse Overheid deed de uitvoering van de werken.

Sabine: "Als fervente kayakkers hadden we vaak problemen of comfortabel in- en uit te stappen." "We hadden ook al van andere kayakkers en roeiers gezien dat ze moeilijkheden hadden en het bijna gevaarlijk was om veilig langs de oevers in hun boot plaats te nemen".

Zelf hebben Thierry en Sabine een 'Hobie kayak'. "Hij is pedaal-aangedreven en beweegt zich over het water voort met een soort vin en niet met een schroef of roeispaan." "Hij kan uitgebreid worden met allerlei accessoires." "Zo maak je er in een handomdraai een zeilbootje, visserskayak en zelfs een overdekt bootje van."
De Hobie kayak is breder dan een gewoon exemplaar en ligt daardoor heel stabiel in het water.
Omdat Thierry en Sabine zo geruisloos over het water bewegen in een vrij stevig tempo, hebben ze heel wat bekijks van verbaasde mensen aan de oever.

"We hopen dat we nu ook voor de toeristen die met bootjes in Klein-Sinaai willen aanmeren of vertrekken, een helpende hand zijn geweest door middel van dit steigertje" zegt Thierry.

"Ons heeft het alvast aangezet om meer dan vroeger ons bootje te pakken en enkele minuten later zitten we al op de Moervaart" (tdw)

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.