Toerisme

Wenst u een persoonlijke gidsbeurt voor familie of groepen? Contacteer ons en wij werken een mooi programma uit.

Hoewel de hoofdgebouwen van de abdij er niet meer zijn, is het toch interessant om in het nabije landschap sporen te ontdekken van het abdijverleden. Met oude kaarten en afbeeldingen gaan we op pad. De legendes van onderaardse gangen en het rijke verleden komen tot leven.

Met de wandelingen van het Genootschap wordt de fantasie van de mensen tot leven gebracht. Wat nog overblijft is de Boudelohoeve, vele sporen van uitbatingen en een fietspad rond de vroegere gronden van de abdijsite. Ook het terrein waar de abdij stond, is nog grotendeels vrij van bebouwing.

Afgelopen zondag  22 maart werd er een dauwfietstocht met fietswijding gehouden. De grote groep oude fietsen vertrok aan café Brazzaville waar een stevig ontbijt met spek-eieren werd geserveerd.
Daarna werd er rond Klein-Sinaai een rondrit gehouden en hield men halt aan de fietserskerk waar Jacques Van Daele de fietsswijding verzorgde.

In café d'Oude Route werd een koffie of borrel gedronken en daarna ging de tocht verder naar het picknickbankje.


De gemeente Stekene maakte een mooie promofilm. Daarin komt Stekene, maar ook de leefkernen aan bod.

Klein-Sinaai met de kerk OLV van de Fietsers, café de Oude Route en de Abdijhoeve van Boudelo is te zien vanaf de 60ste seconde in de film.

Veel kijkgenot gewenst ! Klik op de afbeelding om af te spelen.

In Klein-Sinaai - Stekene ligt er een prachtig stiltegebied dat heel wat wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers aantrekt. Radio 2 werd rondgeleid door dichter Roger Vervaet. En vlakbij ligt er ook een kerk die een nieuwe bestemming krijgt, en wordt omgedoopt tot fietsmuseum.
Honderden wielerliefhebbers gaan er in maart ook naar de fietsenwijding, in de fietsersgrot.

 

Klik hier om te luisteren

Pagina 1 van 3

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.